De Aesthetico Peel nr. 2 is een uniek gepatenteerd peelingsysteem. Door een uitgekiend doseringsysteem van de samengestelde zuren, glycol-en salicylzuur, kan men elk huidtype een aangepaste peeling geven. Door deze twee zuren tezamen te gebruiken kan men tegelijkertijd diverse verschillende huidproblemen aanpakken.

De combinatie van deze twee zuren verhoogt de effectiviteit van de behandeling en zorgt tevens voor een anti-inflammatoire en antibacteriële werking. De peeling kan worden afgestemd op de behoefte van de huid en de vraag van de klant.

De peeling is volledig te controleren.

Historie
Peelingen op basis van zuren zijn al bekend uit de tijd van de Grieken en Romeinen. Cleopatra baadde al in ezelinnenmelk (melkzuur – lactic acid) en de Romeinse vrouwen behandelden hun huid al met wijnazijn (zuur uit druiven).

Het Aesthetico Peel concept bestaat uit glycol- en salicylzuur om verschillende huidproblemen zo effectief mogelijk aan te pakken. Het resultaat van de peeling van de huid is afhankelijk van de pH-waarde en de concentratie van het zuur. Het aantal behandelingen kan variëren al naar gelang de conditie van de huid. Evenals de tijd tussen de peelings.

Voor wie is een fruitzuurpeeling geschikt?
Iedereen die belang hecht aan een frisse, gezonde en jeugdige uitstraling kan deze peeling ondergaan. Zelfs de meest gevoelige huid heeft baat bij deze specifieke behandelingen.

Aesthetico Peel geeft direct resultaat bij:

  • Voortijdige rimpelvorming.
  • Grove poriën.
  • Rokershuid.
  • Grauwe vermoeide huid.
  • Oppervlakkige littekens bv. door acne.
  • Hyperkeratose (verdikte huid door overmatige verhoorning).
  • Pigmentstoornissen.
  • Rosacea, eczeem (droog).
  • Extreem droge huid.

De zuurmantel van de huid (pH-waarde) wordt gestabiliseerd. De collageenaanmaak wordt gestimuleerd. Dode huidcellen worden verwijderd. Verstoppingen van de talgklieren worden opgelost.

Lunchtime peeling
Aesthetico Peel kan onder lunchtijd worden gedaan bij wijze van spreken. Na de behandeling kan men zo weer verder met de dagelijkse bezigheden.

Aesthetico Peel is volkomen veilig omdat het behandelsysteem aangepast wordt aan de huidconditie en het huidtype.

Tijdens een intakegesprek wordt de huidconditie bepaald aan de hand van een gedegen huidanalyse waarna het gehele behandeltraject wordt besproken. Aesthetico huidspecialisten zijn speciaal daarvoor opgeleid.

Voor- en nabehandeling
De huid dient 14 dagen van te voren thuis te worden verzorgd met producten behorende bij de peeling. Deze producten met een lage pH-waarde, bereiden de huid alvast voor op de fruitzuurpeeling om het meest optimale resultaat te bereiken. Ook de nabehandeling is van essentieel belang om de opnamecapaciteit van de werkstoffen te stimuleren.