Littekens ontstaan doordat de huid beschadigd is geraakt. Bij een natuurlijk proces zorgt de huid ervoor dat een ‘wondje’ netjes geneest in de vorm van een korst.  Naarmate de tijd vordert laat de korst los en is het ‘wondje’ genezen. Door dit natuurlijke proces blijft er geen litteken over.

Bij het ontstaan van een litteken is dit natuurlijke proces verstoort. Denk aan teveel zon / zonnebank, krabben aan de korst of wanneer het wondje per ongeluk wordt opengehaald, te diepe wond etc.

Hierdoor zijn het collageen en de elastine uit de huid en zit er een dieper stukje in de huid waardoor de huid niet meer glad is. Hierdoor blijft het litteken zichtbaar.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Dit is afhankelijk wat voor litteken het is, hoelang u dit litteken heeft en op welke plaats het zit. Door intensieve behandelingen gaan wij het litteken gladder en minder diep maken. Hierdoor voelt en ziet u het litteken fijner en zachter worden.

Wilt u weten wat voor litteken u heeft en hoe wij u kunnen helpen? Boek een GRATIS consult aan en wij gaan samen met u kijken wat wij voor u kunnen betekenen.