Littekens ontstaan doordat de huid beschadigd is geraakt. Bij een natuurlijk proces zorgt de huid ervoor dat een ‘wondje’ netjes geneest in de vorm van een korst.  Naarmate de tijd vordert laat de korst los en is het ‘wondje’ genezen. Door dit natuurlijk proces blijft er geen litteken over.

Bij het ontstaan van een litteken is dit natuurlijke proces verstoort. Denk aan teveel zon/zonnebank, krabben aan de korst of dat het wondje per ongeluk wordt opengehaald, te diepe wond etc.

Hierdoor is het collageen en elastine uit de huid en zit er een dieper stukje in de huid waardoor je huid niet meer glad is. Hierdoor blijft het litteken zichtbaar.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Dit is afhankelijk wat voor litteken het is, hoelang u dit litteken heeft en op welke plaats het zit. Door intensieve behandelingen gaan wij het litteken gladder en minder diep maken. Hierdoor voelt en ziet u het litteken fijner en zachter worden.

Wilt u weten wat voor litteken u heeft en hoe wij u kunnen helpen? Boekt GRATIS een consultgesprek aan en wij gaan samen met u kijken wat wij voor u kunnen betekenen.