Last van ongewenste haren? Moet u nog elke dag epileren of scheren? Heel vervelend, maar voor dit probleem is er nu een oplossing.

Wist u dat een haar 3 verschillende haarfases heeft? Door deze haarfases hebben wij altijd haren op ons lichaam. Helaas voor sommigen van ons zijn er plekken op het lichaam of in het gelaat waar de haren opvallender aanwezig zijn. Dan spreken we van overbeharing.

3 Fases van de haren

1. Anagene fase:  groeifase (in deze fase moet uw haar zijn voor definitief ontharen)
2. Katagene fase: rustfase
3. Telogene fase: uitvalfase

 

Definitief ontharen

Bij definitief ontharen wordt de voedingsbodem van de haren vernietigd. Doordat uw haren geen voeding meer krijgen, blijft het permanent weg. Dit is alleen mogelijk als uw haren genoeg pigment bevatten om de energie van het apparaat te geleiden naar de voedingsbodem. Dit gaat met IPL flitslicht en gaat relatief snel doordat er een groot oppervlak tegelijk gepakt wordt.

Elektrisch ontharen

Bij elektrisch ontharen wordt ook de voedingsbodem vernietigd, maar dit gaat per haar. Dit is mogelijk bij iedere haarkleur om de ongewenste haar te verwijderen.

Tijdelijk ontharen

Wilt u tijdelijk van uw haren af? Dan is het mogelijk om uw overbeharing te laten harsen. Bij harsen worden de haren uit de voedingsbodem getrokken en blijven de haren enkele weken weg. Doordat de voedingsbodem onaangetast blijft, komt het haar na enkele weken weer terug.

Zorgverzekeraar

Wist u dat zorgverzekeraars een groot aantal van onze behandelingen tot wel 100% vergoed? Dit verschilt per verzekeraar en per polis. Vraag bij uw zorgverzekeraar naar de vergoeding uit uw pakket.