Dit is een vraag die we kregen van een klant die binnen kwam lopen. Na het constateren van de pigmentvlek, was de oorzaak verkeerd parfum gebruik en veel zon.

Door de parfum in de nek en hals te spuiten, krijg je in combinatie met de UV stralen een reactie. De melanocyten (pigmentcellen) reageren op een bepaald bestanddeel van de parfum. Hierdoor worden ze extra getriggerd en ontstaan er donkere vlekken.

Wat kun je er tegen doen:

Breng parfum aan in de haargrens achter de oor

Zo voorkom je de zon direct huidcontact door je eigen haren. Verder blijft de geur ook langer bij je door het warmte effect. Ook ruik jij het niet, de persoon die je passeert ruikt je parfum wel.

Zonne factor

Als je huid symptomen geeft van oneffenheden, denk aan sproeten, veel moedervlekke etc, dan is het aan te raden om altijd een zonne factor te gebruiken. Dit beschermt je huid in de zon en zorgt ervoor dat je pigmentcellen geleidelijk geprikkeld worden.

Anti-pigment crèmes

Je kunt een creme aanschaffen die de pigmentvlekken verminderd. Let wel op helemaal verwijderen gaat helaas niet. Daarvoor komt een creme niet diep genoeg. Je kunt wel de huid in balans houden en voorkomen dat er meer pigmentvlekken ontstaan.

Pigmentbehandelingen

Mocht je echt heel erg irriteren aan je pigmentvlek, dan kan je deze weg laten halen. Er zijn verschillende behandeling die hierbij kunnen helpen. Van whitining peelings tot lichttherapie. Bekijk op onze website het aanbod hiervan.