Veel vrouwen vinden het vervelend om meerdere potjes crème in de badkamer te hebben staan. Je bent natuurlijk niks verplicht. Er zijn ook crèmes die je zowel overdag als ’s nachts kunt gebruiken. Deze crèmes worden ook wel 24-uurs crèmes genoemd. Wil je je huid echter optimaal verzorgen, dan adviseren wij je om toch een dagen nachtcrème te gebruiken.

4 redenen waarom het beter is om te kiezen voor een dag- en nachtcrème:

1. Zonnefactor

In sommige dagcrèmes zit een milde zonnefactor. Wanneer je geen last hebt van huidproblemen, zoals pigmentvlekken, rosacea etc., dan is dit over het algemeen voldoende. Dit geldt natuurlijk niet wanneer je uitgebreid in de zon gaat liggen. Bij veel contact met de zon is het altijd aan te raden om een extra hoge zonnefactor te gebruiken.

2. Bescherming

Een dagcrème is bedoeld om je huid in balans te houden gedurende de dag. Je huid krijgt dagelijks heel wat te verduren. Denk aan zweten, make-up, uitlaatgassen, stress, verwarming, airco etc.

3. Herstellen

Een nachtcrème is over het algemeen wat vetter dan een dagcrème. Dit heeft te maken met de extra werkstoffen, waarmee de schade van overdag ’s nachts herstelt wordt. Zo blijft de huid in balans en treedt er minder snel huidveroudering op.

4. Bioritme

Je zou het misschien niet zeggen, maar gedurende de nacht is onze huid het actiefst. In de praktijk betekent dit dat je huid gedurende de nacht de werkstoffen zes keer beter opneemt dan overdag. Daarom is het niet erg om voor het slapen gaan een vette crème aan te brengen. Merk je tijdens het opstaan dat je gezicht toch nog een beetje vettig is, dan is de crème iets te vol voor je gezicht en kun je beter op zoek gaan naar een andere crème.